Jonge gezinnen welkom op Immerzeel

De stad Aalst wil op Immerzeel jongen gezinnen aantrekken. In het kader van stadsontwikkeling in de stad Aalst, worden het OCMW Aalst en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA) bondgenoten in het project Immerzeeldreef om de doelstellingen van beide organisaties te kunnen realiseren.

Het OCMW draagt hiervoor 3,1 ha grond over aan het AGSA, dat deze grond mee zal ontwikkelen. De stad Aalst bezit nu 13,8 ha in het gebied. Met het project Immerzeeldreef wil het AGSA zich vooral richten op die doelgroepen waarvoor vandaag te weinig aanbod is in Aalst, meer bepaald de jonge gezinnen met kinderen.

Burgemeester Christoph D’Haese heet alvast de toekomstige jonge gezinnen die hier op termijn zullen komen wonen welkom: “Ook op Immerzeel krijgt de stad als het ware een nieuwe woonwijk. Wij hebben het al enkele malen gezegd, deze stad wil de jonge gezinnen een toekomst geven. We hebben een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle scholen, de bedrijfswereld zorgt voor werkgelegenheid en nu komen er extra kwalitatieve woningen bij. Wonen in een stad biedt heel wat voordelen.”

Ook schepen van ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt (N-VA) is blij met deze nieuwe stap: “Onze stad een ander uitzicht geven en bouwen wat we tekort komen. Immerzeel is een voorbeeld. Ik wil ook de werking van ons autonoom gemeentebedrijf nog eens onderstrepen. Mede dankzij haar werking staat deze stad niet stil.”

Sarah Smeyers (N-VA), OCMW-voorzitter en ook als schepen bevoegd voor Wonen: “We zijn zeer tevreden dat deze gronden van het OCMW overgedragen werden aan het AGSA. Zo zullen ze in een groter geheel en op een kwaliteitsvolle manier ontwikkeld worden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...