Eindelijk verkeerslichten aan Hekkestraat

Er komen eindelijk verkeerslichten aan het kruispunt N41 – Hekkestraat in Hofstade bij Aalst, nabij Doe-het-zelf Van den Nest. De lichten worden over drie weken geplaatst.

“Wij dringen daar als stad al geruime tijd op aan”, zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P). “Aan het kruispunt gebeuren er te veel ongevallen. Nu zal het er heel wat veiliger worden om de drukke N41 te kruisen.”

De heraanleg van het kruispunt N41/Hekkestraat staat al langer op de planning van AWV. De veiligheid zal er na de herinrichting verhogen doordat het compacter zal worden.

“Bedoeling is dat er na de heraanleg van kruispunten Hekkestraat en Bergweg/Doorsteeklaan inclusief parallelweg, minder bewegingen zijn. Daardoor wordt het er ook veiliger. Maar op korte termijn nemen we een eerste maatregel door lichten aan de Hekkestraat te plaatsen”, zegt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P).

“Na de heraanleg moeten de lichten waarschijnlijk aangepast worden, maar het blijft een kruispunt met lichten”, besluit Casaer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...