Sportcentrum Osbroek heeft er drie nieuwe padelterreinen bij

In sportcentrum Osbroek aan het stadspark kan je voortaan een nieuwe sport beoefenen. De stad heeft er drie padelterreinen geplaatst tussen de tennispleinen en het kunstgrasvoetbalveld. In totaal telt Aalst nu al acht glazen kooien.

Padel, de combinatie tussen tennis en squash, is de laatste jaren enorm populair geworden. Aan de Affligemdreef waren er sinds vorige zomer al vijf terreinen beschikbaar, maar nu komen er daar nog drie bij in het stadspark. “Eerst waren we in voorbereiding op de site Denderdal, maar daar liep de kostprijs uit de hand. Het sportcentrum Osbroek was dan de ideale locatie om de drie nieuwe kooien te zetten”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Padel wordt hier geïntegreerd in het aanbod van diverse sporten. Ouders kunnen hier bijvoorbeeld komen spelen als hun kinderen voetbaltraining hebben.”

De totale kostprijs van de drie terreinen komt neer op 120.000 euro. “Maar wat je in de plaats krijgt is leuk, we zijn helemaal mee met de tijd.”

Padel is een toegankelijke sport en is eenvoudiger om te leren dan tennis. “We hebben trouwens nog extra ingezet op toegankelijkheid, met een extra opening zodat ook rolstoelgebruikers van het terrein gebruik kunnen maken. Padel heeft veel troeven, je kan het zelfs tijdens de winter spelen”, zegt De Ridder, die het padelterrein al eens uitteste. “Het was aangenaam, ik padel graag”, lacht hij.

Eén van de padelterreinen reserveren kan vanaf donderdag op de site ‘mijnterrein.be’ of de app van tennis Vlaanderen. Een beurt van een uur kost per persoon vier tot zes euro. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...