Academie Aalst droomt nu al van nieuwbouw

De Aalsterse Academie voor Podiumkunsten bestaat 157 jaar en telt meer dan 1500 leerlingen. in 2018 zal de academie samen met de hoofdbibliotheek een nieuwe huisvesting krijgen op de site van de Gerechtelijke Politie, naast de Pupillen.

“Het is een ambitieus project,” legt schepen Karim Van Overmeire (N-VA) uit. “We brengen niet alleen twee instellingen samen onder één dak, maar we gaan hun werking ook verregaand integreren. Het gebouw met klassen en het pakhuis vol boeken maken plaats voor een ontmoetingsplek waar de Aalstenaars nog altijd boeken vinden of muziek kunnen spelen, maar ook kunnen studeren, geprikkeld worden of ervaringen uitwisselen. Een dergelijke vervlechting is uniek in Vlaanderen.”

Flexibiliteit en duurzaamheid staan voorop. Waar klaslokalen nu de helft van de dag leeg staan, zal elke vierkante meter in het nieuwe gebouw intensief worden gebruikt. Directeur Peter Thomas ziet de samenwerking met de bibliotheek helemaal zitten.

“We zijn een oude jonge dochter van 157 jaar die nu een goed lief gevonden heeft,” lacht hij. Thomas verwacht dat de verhuis in 2018 een verdere groei van de academie zal meebrengen.

“Van een nieuw gebouw gaat natuurlijk altijd een grote aantrekkingskracht uit, maar de nieuwe accommodatie laat ook toe om onze werking nog meer af te stemmen op de vraag van de Aalstenaars. Zo voldoen we aan onze eerste en voornaamste opdracht: aan de Aalstenaars de kans geven om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen en hun artistieke zelfontplooiing te stimuleren.”

Het ontwerp en de bouw van de nieuwe thuis voor de academie en hoofdbibliotheek is in handen van het autonoom gemeentebedrijf voor stadsontwikkeling AGSA. De onderhandelingen lopen op dit ogenblik nog.

Eind deze maand wordt er meer nieuws verwacht en worden de concrete plannen voorgesteld.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...