Groen droomt van meer windmolens in Aalst

Oppositiepartij Groen wil een participatief windmolenproject in Aalst. “Onze stad beschikt over een groot aantal OCMW en stadsgronden verspreid over het grondgebied die de mogelijkheid bieden om een gelijkaardig project te lanceren”, aldus fractievoorzitter Lander Wantens.

Net als in Eeklo en Ninove wil Lander Wantens dat de stad inzet op participatieve windprojecten. “In Ninove zorgde dat ervoor dat 66% van de huishoudens van groene stroom voorzien worden. Een cijfer waar we in Aalst alleen maar van  kunnen dromen. Ook in Aalst moet dit mogelijk zijn, want onze stad beschikt over een groot aantal OCMW en stadsgronden verspreid over het grondgebied die de mogelijkheid bieden om een gelijkaardig project te lanceren.”

Wantens vraagt ook duidelijkheid naar het windplan van Aalst. Hij hoopt dat tegen 2030 de doelstellingen van het klimaatplan worden behaald. “Dit kan een lokaal kader creëren voor windenergie in onze stad. De doelstellingen van 2020 hebben we verre van gehaald. Uit cijfers vorig jaar bleek dat Aalst minder dan 10 % reductie haalde waar het tegen 2020 20 % moest zijn. We kijken dan ook met zeer veel verwachting uit naar het nieuwe klimaatplan en hopen dat windenergie daar een belangrijk onderdeel zal zijn.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...