Doopsuiker voor kerkuilen

Op zaterdag 1 juni werden vijf jonge kerkuilen geringd in café Bij Stinne in Meldert, vlakbij Asse-ter-Heide.

Enkele jaren geleden werden er in het kader van het project “Landschap Van Erembald tot Kravaalbos”, een tiental nestkasten voor kerkuilen opgehangen in de Faluintjes. Er kwam toen veel respons op de oproep van de stad naar inwoners met geschikte gebouwen zoals stallen en schuren. Natuurpunt beoordeelde de geschiktheid van de aangeboden locaties, de provincie Oost-Vlaanderen en het Regionaal Landschap Schelde – Durme (RLSD) zorgden in 2017 via de Agrobeheergroep De Faluintjes voor de installatie van de grote zware kasten.

Natuurpunt heeft de nestkasten goed opgevolgd. Dit jaar is er voor het eerst ook broedsucces in de nestbak op de zolder van café Stinne in de Putstraat te Meldert. Op 1 juni weden de jongen er in het café geringd door de Aalsterse ornitholoog en vogelringer Walter Roggeman.
Walter en de medewerkers van RLSD gaven er uitvoerig toelichting over kerkuilen en over het nestkastproject.

Als dank voor de voorbije steun van de stad voor dit project, bood Natuurpunt aan milieu- en landbouwschepen Katrien Beulens het meterschap aan over de jonge kerkuilen. Zij trakteerde de aanwezigen op doopsuiker (muizen snoepjes). Achteraf werd er nog een glaasje op gedronken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...