CD&V heeft kritiek op beslissing burgemeester over Aalst Carnaval

Niet alleen de betrokken verenigingen voelden zich vorige week koud gepakt door de burgemeester. Met adviezen van de veiligheidscel op zak leek het hem nodig alles te annuleren, zonder inspraak van de achterban of de politiek.

CD&V gemeenteraadslid  Theo Nsengimana is duidelijk. “Carnaval is voor Aalstenaars te belangrijk om door de burgemeester alleen te beslissen. Voorafgaand overleg met virologen, het feestcomité, de carnavalsverenigingen en de gemeenteraad zijn absoluut nodig alvorens zo’n beslissing kan worden genomen. Is er wel draagvlak voor dit voorstel bij de carnavalsgroepen? Waren er in overleg echt geen alternatieve oplossingen te bedenken nu iedereen moet leren leven met het virus?”

Dat D’Haese een alternatief voorstelt in juni, vindt CD&V geen goed idee. “Juni is immers de maand van examens voor de scholieren én studenten. Velen onder hen zijn ook carnavalisten. Als een verschuiving nodig is, moet ook dat voor CD&V in overleg met virologen, het feestcomité, de carnavalsverenigingen en de gemeenteraad. Ook voor ons geldt dat onze inwoners en de carnavalisten aan solo slim beslissingen, met zware gevolgen voor onze stad, niets hebben.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...