Carnaval in februari gaat niet door, mogelijk alternatief in juni

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft een kruis gemaakt over Aalst Carnaval. De 93ste editie zal niet doorgaan op 14 februari. Mogelijk komt er volgend jaar toch een carnavalsstoet, maar dan in juni.

Dat er een zomercarnaval zal komen, dat moet wel nog worden beslist. “Dit gaat om een voorstel. Het enige wat er beslist is, is dat carnaval in februari niet kan plaatsvinden”, zegt de burgemeester.

“We staan op 150 dagen voor carnaval. Er moest absoluut duidelijkheid komen of carnaval 2021 als wintercarnaval kan doorgaan. Na het inwinnen van de verschillende adviezen bij brandweer, politie, logistieke- en communicatiediensten, artsen… is het evident dat we op 14 februari geen coronaproof carnaval georganiseerd kunnen krijgen.”

Geen carnaval in februari, dat heeft ook heel wat gevolgen voor veel lokale handelaars. Om die mensen tegemoet te komen, wil de burgemeester nadenken over een carnavalseditie in juni. Op voorwaarde dat er tegen dan een vaccin is.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...