Geen eetfestijnen meer in Aalst

De coronacijfers gaan ook in Aalst de slechte kant op. De veiligheidscel neemt extra maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo mogen er dit jaar geen eetfestijnen meer doorgaan.

“Als het in Brussel regent, ja dan druppelt het helaas dikwijls in Aalst”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “De actuele medische gegevens spreken jammer genoeg boekdelen. De steeds slechtere coronacijfers en stijgende bezettingsgraad (vooral op de corona-afdelingen van onze ziekenhuizen) nopen ons ook lokaal tot extra vooruitziende maatregelen, helaas.

Grote vergaderingen, zoals de gemeenteraad en de commissies, zullen opnieuw digitaal moeten doorgaan. Ook de commissie van woensdag die het alternatief voor Aalst Carnaval bespreekt.

“Voor publieke evenementen zullen dezelfde strengere maatregelen van toepassing zijn: hoewel de ruime meerderheid van de organisatoren grote en goede inspanningen levert om alles veilig te laten verlopen, zullen ook de eetfestijnen in Aalst vanaf maandag niet meer “live” kunnen doorgaan. Afhaal blijft vanzelfsprekend wel mogelijk”, zegt de burgemeester. Op één eetfestijn werden vorige week maar liefst 20 coronabesmettingen vastgesteld. “Hoe goedbedoeld ook, maar de bewegingen op zo een eetfestijn zijn anders dan in een meer gecontroleerde setting in een café en/of in een restaurant. Vanuit de Stad blijven we onze verenigingen zo goed als mogelijk ondersteunen, zeker in deze voor iedereen moeilijke omstandigheden”, besluit D’Haese.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...