SP.A Aalst wil ‘corona huurtoelage’ voor huurders op de wachtlijst

SP.A Aalst stelt voor om een ‘corona huurtoelage’ te geven aan alle huurders die op de wachtlijst staan voor een sociale woning. De partij wil zo tijdens de crisis voor extra financiële ademruimte bij kwetsbare gezinnen zorgen.

Momenteel staan 2.958 mensen op een wachtlijst voor een sociale woning in Aalst. Zij komen vaak terecht op de duurdere private huurmarkt. Ze hebben pas recht op een Vlaamse huurpremie als ze vier jaar op die wachtlijst staan. Die wachttijd is in deze gezondheidscrisis veel te lang, zegt gemeenteraadslid voor SP.A Huguette Van Medegael. “De coronacrisis hakt zwaar in op mensen met een laag inkomen. Bovendien blijkt uit een studie van de socialistische mutualiteiten dat mensen met een lager inkomen risicopatiënten zijn door hun vaak slechtere leefomstandigheden”, zegt ze.

De socialistische partij stelt daarom voor om alle huurders uit Aalst, die zes maanden op de wachtlijst voor een sociale woning staan, het volgende jaar een ‘corona-huurtoelage’ te geven. “De bedoeling van die huurtoelage is om kwetsbare gezinnen extra financiële ademruimte te geven en om uithuiszettingen tijdens deze crisis te vermijden.” SP.A legt dit voorstel op tafel in de eerstvolgende gemeenteraad.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...