Lijst A en sp.a Aalst verenigen zich in Vooruit

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd vanmorgen bevestigd in het bijzijn van partijvoorzitter Conner Rousseau. Lijst A en sp.a lijmen de brokken en gaan zeven jaar na de splitsing opnieuw samenwerken. Ze verenigen zich in Vooruit, de nieuwe partijnaam van de socialisten.

LijstA en sp.a kondigden woensdagmorgen de nieuwe samenwerking aan. Partijvoorzitter Conner Rousseau was aanwezig, net als Kamerlid Anja Vanrobaeys. “De regio heeft nood aan een stevig solidair front in Aalst. Afgelopen jaren werd duidelijk dat beide afdelingen een gemeenschappelijke vijand hebben, namelijk de verzuring. Nu steken ze samen de handen uit de mouwen om dit aan te pakken”, zegt ze.

Ann Van de Steen (voormalig Lijst A) bevestigt: “Het stadsbestuur ontbreekt lef en durf om de uitdagingen in onze stad aan te gaan. Wij willen samen die uitdagingen wél aangaan en de stilstand in onze stad doorbreken. Zonder taboes”.

De nieuwe beweging in Aalst betekent dus dat gemeenteraadsleden Ann Van de Steen en Cathy Grysolle (voormalig Lijst A) en Sam Van De Putte, Huguette Van Medegael en Deniz Ozkan (voormalig sp.a) de krachten bundelen. Er komen ook enkele nieuwe namen bij. Anja Vanrobaeys verhuist van Erpe naar Aalst en zal in 2024 ongetwijfeld op de lijst van de partij staan.

Ook Stephanie Ngongo (28) en Mohsen Sindian (24). “In het beste land van de wereld willen wij de beste
stad worden, een stad waar iedereen welkom is en kan zijn wie men is. Een inclusieve stad
waar discriminatie nooit getolereerd wordt” zegt Ngongo.

Socialisme in Aalst

“LijstA is gestart als beweging”, vertelt sp.a-schepen Ann Van de Steen. “De nieuwe golf die de beweging Vooruit door ons politieke landschap rolt sluit aan bij onze denkwijze. Een samenwerking lag aldus voor de hand en biedt positieve perspectieven voor het lokaal verhaal in Aalst.”

Ook gemeenteraadslid Sam Van de Putte is het daarmee eens. “De stad en haar inwoners hebben er niets aan wanneer partijen, die hetzelfde voelen en denken, naast elkaar blijven staan. Daarom slaan we de handen in elkaar en richten we de blik vooruit op de toekomst.”

Conner Rousseau wil vooruit kijken naar de verkiezingen van 2024. “Het socialisme in ons land is mede bepaald hier, in deze stad. Door arbeiders die genoeg hadden van de stilstand. Die klaar waren om vooruit te gaan.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...