Stationsomgeving en Esplanadeplein worden zone 30

In de omgeving van het Statieplein en het Esplanadeplein zal je binnenkort maximum 30 kilometer per uur mogen rijden. Er wordt een zone 30 ingevoerd door de werken aan het Esplanadeplein.

De verkeersdrukte neemt er toe en ook op het Statieplein ontstaan er vaak gevaarlijke verkeerssituaties. “Vooral tijdens de scholenspits is het Esplanadeplein een cruciaal verkeersknooppunt waarbij het wel eens gebeurt dat er te hoge snelheden aangehouden worden in verhouding tot de wegomstandigheden en de verkeersdrukte. Het invoeren van een zone 30 moet zorgen dat de verkeersstromen zich meer gecontroleerd manifesteren”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).

Binnenkort wil de schepen een circulatieplan invoeren om de verkeersveiligheid in de stad te verhogen. Net als de tonnagebeperking is dit één van de maatregelen die kadert in dat mobiliteitsplan.

De zone 30 wordt ingevoerd op deze plaatsen: Statieplein, Dokter André Sierensstraat, Majoor Charles Claserstraat, Stationsstraat, Albert Liènartstraat, Veldstraat, Vooruitgangstraat, Cumontstraat, Bauwensplein, Fabriekstraat, Esplanadeplein en Esplanadestraat, Denderstraat, Gheeraerdtstraat, Van Geemstraat.

Het voorstel om een zone 30 in te voeren moet wel nog goedgekeurd worden in de gemeenteraad.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...