Fietser boven in Aalst: overal zone 30 en 41 nieuwe fietsstraten

Met de fiets door het centrum van Aalst rijden wordt binnenkort een pak veiliger. De stad voert maar liefst 41 nieuwe fietsstraten in. En binnen de ring van Aalst zal je met de auto nog maar 30 kilometer per uur meer mogen rijden. Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht wil het voor de schoolgaande jeugd zo veilig mogelijk maken.

Er worden maar liefst 41 nieuwe fietsstraten ingevoerd. De zone 30 wordt uitgebreid naar het gedeelte binnen de ring van Aalst. Dus ook op de Capucienenlaan en de Leo De Bethunelaan zal je niet sneller dan 30 mogen rijden.

Er waren al vijf fietsstraten in Aalst. De Arbeidsstraat, Walstraat, Treinstraat, Molenstraat en Zwarte Zusterstraat. Onder meer in de Koolstraat, de Sint-Jobstraat en de Pontstraat zal je als autobestuurder voortaan achter de fietser moeten blijven. De nieuwe verkeersregels gaan in vanaf half augustus.

“Om het circulatieplan op een goede manier te kunnen laten evolueren zijn een aantal randbeslissingen nodig. Het plan “veilig en bereikbaar Aalst” wil de verkeersveiligheid en de leefbaarheid verhogen.  We starten hierbij met de zone gelegen binnen R41. Bij het bestuderen van de nodige aanpassingen werd gekeken naar de leesbaarheid en de logica van ons openbaar domein en hoe dit kan verhoogd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...