Aalst bouwt vier nieuwe energiezuinige en flexibele noodwoningen

De stad Aalst ontvangt van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) een subsidie van 208.106 euro. Met dat geld worden er vier extra noodwoningen gebouwd voor grote gezinnen.

Een noodwoning is een tijdelijke oplossing voor gezinnen die door een noodsituatie plots geen dak boven het hoofd meer hebben. Aalst beschikt al over 20 noodwoningen, met de subsidie worden er vier bijgebouwd. “De Vlaamse regering betaalt de helft van de kosten. Door deze cofinanciering bouwen we onze noodwoningen gestaag en kwaliteitsvol uit”, zegt schepen van Wonen Sarah Smeyers (N-VA). 

De extra energiezuinige noodwoningen zijn bedoeld voor grote gezinnen, maar zijn flexibel. “Het voorbije jaar realiseerden we reeds 2 modulaire woningen. Die bieden de mogelijkheid om twee kleine woningen samen te voegen tot één grote woning. Wanneer er geen groot gezin gehuisvest hoeft te worden, verhuren we de twee entiteiten apart”, aldus Smeyers.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...