Burgemeester maakt zich zorgen: “aantal coronabesmettingen stijgt al twee weken”

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) maakt zich zorgen over het stijgend aantal coronabesmettingen in de stad. De positiviteitsratio staat momenteel op 8,5%, dat betekent dat de epidemie zich snel aan het verspreiden is.

“Al twee weken op rij stijgt het aantal nieuwe gevallen. Als deze trend zich doorzet dan is de derde golf al begonnen, waarschuwen de medici in de Veiligheidscel”, zegt D’Haese.

Er zijn vandaag 74 patiënten opgenomen in de Aalsterse ziekenhuizen. “De nieuwe gevallen situeren zich vooral in de leeftijdscategorie 20- tot 40-jarigen en zijn zeer verspreid over de hele Aalsterse bevolking.”

“Aalst heeft een positiviteitsratio van 8,5%. Dat betekent dat op 100 testen 8,5 personen een positief resultaat krijgen. Hoe hoger dat getal, hoe sneller de epidemie zich verspreidt. Het percentage zou volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maximaal op 5 procent mogen liggen om de epidemie onder controle te mogen beschouwen.

D’Haese maakt zich grote zorgen over de stijgende evolutie. “Ik vraag uitdrukkelijk aan al onze stadsgenoten om hun veerkracht en solidariteit te blijven tonen in deze moeilijke periode. We moeten blijven volhouden en onze sociale contacten beperken om zo het virus in te dijken.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...