Burgemeester, Prins Yvan en Feestcomitévoorzitter herdenken overleden carnavalist

Aan het monument van de overleden carnavalist werd tijdens een ingetogen moment hulde gebracht aan alle carnavalisten die we al lang of sinds kort moeten missen. Daarmee houden burgemeester D’Haese, Prins Yvan en Feestcomitévoorzitter Dirk Verleysen een traditie in stand, ook tijdens dit coronajaar.

In de aanloop naar carnaval wordt er jaarlijks ook even stilgestaan bij de overleden carnavalisten. Ook nu corona roet in het eten gooit, verzamelde Prins Yvan met burgemeester D’Haese en Dirk Verleysen aan het monument op het kerkhof.

Het werd een intiem symbolisch moment met de boodschap dat we ook in coronatijden onze overleden carnavalist niet mogen vergeten.

“Deze herdenking van overleden carnavalisten is een traditie sinds 1963. Wijlen Burgemeester Marcel De Bisschop nam dit initiatief na het overlijden van onze eerste keizer Fransky De Boitselier”, zegt Prins Yvan. “Velen onder hen waren en zijn de grondleggers van zovele mooie en memorabele momenten die onze carnaval zo groots hebben gemaakt”, zegt hij. “De jaarlijkse herdenking is een mooie traditie die ik heel graag in ere houd”, voegt de burgemeester eraan toe.

Voorzitter van het Feestcomité, Dirk Verleysen, richtte zich tot slot naar alle carnavalisten en hield een toespraak: “Beste carnavalisten van alle rang en stand. Beste carnavalisten, hier bij ons en hierboven. De lente van 2020 zette zich somber in! Plots viel het openbare leven en onze carnavalswerkzaamheden stil. Dan besef je pas dat “niets doen” ontzettend moeilijk is, je weet immers nooit wanneer je klaar bent. Je voelt je nu misschien alleen… maar alleen, om straks weer allemaal samen te zijn. We kijken hoopvol uit naar september 2021: het einde van de vaccinatieperiode en tegelijk de start van een nieuw carnavalsseizoen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...