Burgemeester waarschuwt na rellen in Nederland: “rebelleren en vandaliseren is arresteren”

Na de rellen in verschillende Nederlandse steden neemt ook de onrust in ons land toe. Op sociale media worden her en der oproepen tot geweld verspreid. In Aalst zijn er niet meteen signalen. Wie toch wil rebelleren, zal meteen worden aangepakt. Dat zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

In Nederland zijn betogen deze week in verschillende steden zwaar uit de hand gelopen. Jongeren troepen samen en brengen vernielingen aan. Ook in ons land neetmt de spanning toe. Op sociale media circuleren er al signalen. In Aalst is er voorlopig nog geen concrete dreiging. “Niettemin zijn wij zeer alert en op alles voorbereid: dagelijks sta ik in contact met onze politiediensten en de uitgebreide veiligheidscel. Essentiële elementen voor informatie (EEI) worden ingewonnen. Er is informatiedeling met de hogere overheden en eventuele agitatie via sociale media wordt zorgvuldig gescreend”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Hij zal geen enkele vorm van manifestatie of geweld tolereren.

“Laat duidelijk zijn dat wij in onze stad geen enkel geweld zullen gedogen. Taferelen zoals in Nederland (ook in centrumsteden daar) zijn in ons land niet voor herhaling vatbaar. Als ik voor mijn stad mag spreken: elke vorm van oproer zal meteen hard wordt aangepakt. Een kordaat lik-op-stuk-beleid is het enige antwoord op het gratuite geweld van beroepsagitatoren. Wie rebelleert en vandaliseert moet gearresteerd worden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...