Carnavalsaffiche aan Tereos wordt meteen weggehaald

Aan de toren van de Tereosfabriek hing deze morgen een carnavalsaffiche van de Bjein Trezen. 14 februari, ‘giëne stoet’, staat er te lezen. Ook Marc Van Ranst wordt afgebeeld en het coronavirus zit in de vogelkooi van een Voil Jeanet.

Een carnavalsaffiche aan de Tereos is in Aalst een traditie met carnaval. Maar Aalst Carnaval gaat dit jaar niet door, en dus hoeft er ook geen affiche te hangen. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) laat de affiche laten weghalen omdat ze niet vergund en dus niet toegelaten is.

De burgemeester vreest dat een affiche de mensen ertoe zal aanzetten om samen te komen met carnaval. Willy Van Mossevelde en De Bjein Treizen wilden vrijdag een persconferentie houden op het Werfplein over de affiche, maar ook dat kan niet doorgaan. Lees hieronder de motivatie van de burgemeester.

“Een persconferentie over een nieuwe carnavalsaffiche, zoals de voorzitter van AKV De Bjein Trezen aankondigde, kan helaas niet doorgaan. In coronatijden wil de Aalsterse veiligheidscel hiervoor geen toelating geven. Gastpreker zou Marc Van Ranst zijn. Ofwel is de aankondiging een grapje van de organisatoren en dan is het geestig gevonden. Ofwel is het geen grapje en plant men een echte persvoorstelling, al dan niet met gastspreker. Maar in beide gevallen is de conclusie dezelfde: het is momenteel niet toegelaten om voorstellingen of evenementen te organiseren. Het is niet veilig en bovendien riskeren we een domino-effect. De lat ligt voor iedereen gelijk. Sorry Willy, maar soms moet het medisch bewustzijn worden aangescherpt of wakker worden gehouden. We dienen nu nog even te focussen op de maatregelen die de pandemie onder controle moeten houden, en nadien vliegen we er dubbel zo hard in.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...