Initiatiefnemers ‘DigitAalst’ op audiëntie bij de koningin

In oktober won ‘DigitAalst’ al de federale armoedeprijs, en nu mocht een delegatie van het project op audiëntie gaan bij koningin Mathilde. DigitAalst is het project dat laptops voorziet voor kwetsbare leerlingen.

Ze stelden hun project voor aan de koningin. Sinds de lockdown in maart voorziet DigitAalst laptops voor leerlingen die er thuis geen hebben, maar wel een laptop nodig hebben voor het afstandsonderwijs.

Dankzij DigitAalst kregen al meer dan 250 leerlingen een laptop en momenteel moeten er nog 100 laptops bijkomen voor leerlingen uit de tweede en de derde graad secundair onderwijs. De koningin toonde interesse in het project. Een gezin van een laptop voorzien heeft positieve gevolgen, niet alleen voor de onderwijskansen van de leerling maar ook voor het welzijn van het hele gezin.

Foto: Koninklijk Paleis, België

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...