Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt vaccinatiecentrum voor inwoners van Aalst, Erpe-Mere, Lede, Haaltert en Denderleeuw

Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren. Er komt ook een oplossing op maat voor minder mobiele mensen.

De burgemeesters rollen de lokale vaccinatiestrategie samen uit. Vanaf deze week zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra aan de beurt, eind januari volgen de zorgprofessionals in de ziekenhuizen. In februari volgt de eerstelijnszorg, waaronder de huisartsen en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Vaccinatie gebeurt bij deze laatste groep voornamelijk in de instellingen zelf.

“De stad Aalst neemt haar verantwoordelijkheid in zeer nauwe samenwerking met de andere gemeentes van de Eerstelijnszone Regio Aalst. We hebben het ambitieniveau om één van de meest kwalitatieve en snelste vaccinatiecentra van Vlaanderen te worden”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Zodra de vaccins voor de brede bevolking beschikbaar zijn, staan we klaar om onze inwoners in te enten. Ik ben ervan overtuigd dat we dit allemaal samen massaal gaan doen. We snakken zo naar onze vrijheid. Het vaccin leidt ons daar naartoe.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...