Nieuwe rotonde aan kruispunt Pierre Corneliskaai met Eendrachtstraat

Vandaag start de aanleg van een nieuwe rotonde aan het kruispunt van de Pierre Corneliskaai, de Eendrachtstraat en de Victor Bocquéstraat. Dat past in het project van de renovatie van het viaduct over de Dender aan de Ledebaan.

De renovatie van de brug zit in de laatste fase, en om het verkeer rond de rotonde van het Neuzeken vlot te laten verlopen, wordt er ook in de omliggende straten gewerkt. Zo moet een rotonde de verkeersveiligheid verhogen aan de kruising van de Pierre Corneliskaai met de Eendrachtstraat.

“Door de aanleg van de nieuwe bypass zal het verkeer op de R41 een vlottere doorstroming krijgen aan rotonde Neuzeken. Het verkeer komend van de Boudewijnlaan kan via de nieuwe bypass namelijk naar het Wijngaardveld rijden zonder hinder te veroorzaken bij het verkeer op de R41 komend van Mijlbeek richting Boudewijnlaan”, aldus de stad Aalst.

Tijdens de aanleg van de rotonde worden er wegomleggingen voorzien. Er komen ook afgescheiden fietspaden. Als alles goed gaat, moet de rotonde deze zomer klaar zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...