Online inschrijvingen in middelbare scholen start vandaag

Vanaf vandaag kunnen ouders hun kind inschrijven via een digitaal aanmeldingssysteem. Ouders hoeven dus niet langer aan te schuiven aan de schoolpoort van hun favoriete middelbare school om zeker te zijn van een plaatsje.

Vorig jaar stond er nog een lange wachtrij aan het Sint-Jozefscollege. Nu gebeuren de inschrijvingen niet rechtstreeks, want via de computer selecteren ouders hun favoriete school voor zoon of dochter. Een algoritme zal dan willekeurig de school uitkiezen. Er wordt wel rekening gehouden met bepaalde voorrangsregels, voor kinderen van leerkrachten bijvoorbeeld. Of voor kinderen met broers en zussen in dezelfde school.

Vanaf 15 maart tot en met 23 april kunnen ouders hun kinderen voor het eerste middelbaar aanmelden op de site ‘naarschoolinaalst.be’. “De schoolkeuze als eerste keuze wordt gerespecteerd, pas dan gebeurt de willekeurige ordening. Wanneer je gunstig geordend bent, ga je met dat ticket naar de school om je in te schrijven”, zegt Luc Borms, coördinerend directeur Katholiek Onderwijs.

“Dit verhoogt de gelijke kansen in het onderwijs. Elk kind heeft het recht zich te laten inschrijven in de school waar hij of zij wilt. In het verleden was dat niet altijd even gemakkelijk”, licht Youssef Ben Abdeljelil toe, van het lokaal overlegplatform voor gelijke onderwijskansen.

De inschrijvingen zijn deze morgen gestart op deze website: https://so.naarschoolinaalst.be/

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...