Vijftigtal betogers ‘vechten voor vrijheid’ op Statieplein: “De coronamaatregelen zijn overdreven”

Op het Statieplein hebben zondag zoals aangekondigd mensen betoogd tegen de huidige coronamaatregelen. Het ging uiteindelijk om ongeveer vijftig aanwezigen.  De politie hield een oogje in het zeil, maar alles verliep vreedzaam.

De betogers verenigen zich onder ‘Vechten voor Vrijheid’. “Wij manifesteren tegen de maatregelen en voor onze vrijheid”, zegt organisator Peter Planckaert. “De maatregelen zijn overdreven en niet geloofwaardig genoeg. De regering geiselt ons. Ze mogen de mensen niet alles opdringen. Mensen moeten trouwens ook zelf kunnen beslissen of ze zich willen laten vaccineren.”

De manifestatie had groen licht gekregen van de Aalsterse veiligheidscel, mits enkele voorwaarden. “Wij komen vreedzaam betogen, want we zijn het moe”, zegt Peter Planckaert. Dat was ook het geval. Er waren geen incidenten. “De betoging verliep bijzonder rustig. Het is duidelijk dat we een correcte risicoanalyse hebben uitgevoerd”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Er was beperkte federale bijstand voorzien, maar alles verliep volgens de afspraken.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...