Nieuwe parking station voor 900 auto’s en 700 fietsen

Aan het station van Aalst kunnen treinreizigers voortaan hun fiets of auto parkeren in de nieuwe fietsparking en het nieuwe parkeergebouw aan de achterkant van het station. Deze parkings zijn overdekt, beveiligd en makkelijk te bereiken voor wie van of naar het station komt. Verspreid over zes verdiepingen is er plaats voor 900 wagens.

Het nieuwe parkeergebouw zal te bereiken zijn via een tijdelijke doorsteek op de Tragel, ter hoogte van de voormalige site van Bpost. Het station is bereikbaar via een doorgang naar perron 7. Deze tijdelijke toegang bevindt zich op de tweede verdieping van het parkeergebouw. Na aanleg van de Denderboulevard zullen de reizigers de parking kunnen betreden via de hoofdingang op het gelijkvloers.

Aan de nieuwe fietsparking en het parkeergebouw is ruim anderhalf jaar gewerkt. Beide parkings maken deel uit van een groter masterplan, dat het station van Aalst uitbouwt tot een intermodaal vervoersknooppunt, waar reizigers in alle comfort kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Het masterplan wil het stadsgedeelte langs de Dender opwaarderen. “Op termijn komt er ook een gezellig Denderplein met plaats voor horeca”, zegt schepen Caroline Verdoodt (N-VA).

De nieuwe fietsparking is volledig overdekt en biedt plaats voor 700 fietsen. De parking zal momenteel enkel te bereiken zijn via de nieuwe onderdoorgang op het Statieplein. Wanneer het nieuwe Denderplein en de fietsbrug over de Dender gerealiseerd zullen zijn, zal de fietsparking ook vanaf de achterkant van het station toegankelijk worden.

Dankzij de nieuwe fietsparking stijgt het aantal fietsparkeerplaatsen aan het station van Aalst tot zo’n 1.600. In de huidige fietsparking, in de Majoor Charles Claserstraat aan de voorkant van het station, is plaats voor bijna 900 fietsen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...