Roemeense gemeenschap viert feest in Aalst (+ foto’s)

Zondag weerklonk vreemde muziek in het centrum van Aalst. De Roemeense gemeenschap vierde er feest in de schaduw van de begijnhofkerk die dienst doet voor de orthodoxe eredienst. De parochie Heilige Apostel Andreas en Heilige Materne, pastoor Constantin Pogor en de vzw Corfoo – die de kerkgemeenschap ondersteunt – hadden een mooie affiche samengesteld met muziek en dans uit Roemenië, Bulgarije en Georgië.

Het werd een gezellige namiddag die druk werd bijgewoond, met dank aan het mooie weer. Niet alleen de dansers en muzikanten hadden zich feestelijk uitgedost, ook vele Roemeense bezoekers hadden hun folkloristische kledij aangetrokken.

De organisatoren verheugden zich in de aanwezigheid van de ambassadeur van de Republiek Moldavië en van een vertegenwoordigster van de Roemeense ambassade. Ook Karim Van Overmeire, o.m. schepen van Europese en Internationale Samenwerking, Vreemdelingenzaken en Inburgering, nam ruim de tijd om van het feest te genieten, inclusief een Roemeens hapje en een blikje Ursusbier.

Naast zang en dans waren er tentoonstellingen, geleide bezoeken aan de kerk, workshops en springkastelen voor de kinderen. Want de Roemeense gemeenschap in de regio is een jonge gemeenschap met vele jonge gezinnen. De opbrengst van het feest wordt besteed aan de inrichting van de kerk.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...