Dag op dag één jaar geleden kwam Ilse Uyttersprot om het leven

4 augustus 2020. Precies één jaar geleden werd Ilse Uyttersprot door haar toenmalige vriend Jurgen D. om het leven gebracht. In Aalst werd vandaag nog eens gedacht aan de ex-burgemeester en schepen. Op het dorp van Moorsel vonden enkele herdenkingen plaats.

In de nacht van 3 op 4 augustus wordt Ilse Uyttersprot om het leven gebracht door Jurgen D. in de Aalsterse Meuleschetterstraat. Aalst en bij uitbreiding heel Vlaanderen is met verstomming geslagen door het vreselijke nieuws.

Eén jaar na de moord is het vooral de manier waarop Ilse om het leven kwam, dat nog nazindert. Aan het dorp van Moorsel legden mensen dinsdagavond en woensdag kaarsen en bloemen neer. Er was ook een kleine plechtigheid, in beperkte kring aan het graf van Ilse.

Het proces van Jurgen D. begint wellicht pas volgend jaar. Pas dan, voor het hof van Assisen, zullen we weten welke straf hij krijgt voor de moord op de Aalsterse politica.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...