Kok Peter Aesaert (Belgocatering) in de prijzen

Peter Aesaert van Belgocatering uit Aalst heeft de nationale finale van Bocuse d’Or gewonnen. Hij mag in mei 2016 België vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest.

Voor de wedstrijd in Flanders Expo in Gent werden vijf kandidaten geselecteerd: Peter Aesaert, Christophe Baert van Domaine de la Blommerie in Moeskroen, Jonathan Breynart van aux Trois Petits Points in Presles, Dany Lombart van Le Val d’Heure in Montigny Le Tilleul en Alex Verhoeven van Fleur de Sel uit Kasterlee.

In een tijdspanne van iets meer dan vijf uur, moesten ze voor 14 personen een voorgerecht maken met kabeljauw en Duvel en een hoofdgerecht met parelhoen. Aesaert won de wedstrijd voor Dany Lombaert en Alex Verhoeven.

Volgens juryvoorzitter Peter Goossens een terechte winnaar. “Vooral in zijn bereiding met parelhoen was er een duidelijk verschil met de andere kandidaten. Gevogelte is geen eenvoudig product om het op de juiste garing te serveren.”

Maar er werd ook gelet op de garnituur, de saus, de presentatie. Aesaert mag België vertegenwoordigen op de Europese finale met 24 landen op 10 en 11 mei in het Hongaarse Boedapest.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...