Jongeren vallen flat binnen en spuiten traangas: bewoner naar het ziekenhuis

In de Molenstraat zijn drie jongeren op klaarlichte dag binnengevallen in een appartement boven restaurant Masaya. Ze sloegen een ruit in, gooiden met traangas, vochten met een bewoner en zetten het daarna op een lopen. 

Rond 15 uur dinsdagmiddag stampten drie jongeren tussen de 15 en de 20 jaar de glazen deur aan het Libanees restaurant Masaya in. De jongeren van Afrikaanse origine hebben het gemunt op een bewoner van een appartement erboven. “Ze gooiden met traangas en één van de inbrekers, een beer van een vent, pakte de bewoner hard aan”, zeggen enkele handelaars in de Molenstraat, die vooral geschrokken zijn van de luide, gewelddadige inval. Er werd wel niets gestolen. Het zou gaan om een afrekening, de jongeren en de bewoner kennen elkaar. 

De drie jongeren konden wegvluchten via de Burchtstraat, de bewoner zelf werd door de politie naar het ziekenhuis gevoerd. Hij was verwond door het ingeslagen glas en kreeg ook enkele rake klappen.

De buurtbewoners zijn niet opgezet met de overlast in hun winkelstraat. “We hopen dat de politie nu nog meer gaat patrouilleren, want Brusselse toestanden moeten echt vermeden worden”, besluiten ze. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...