Geen intrede van de Sint, wel zoektocht voor kinderen

De blijde intrede van Sint-Maarten kan dit jaar niet doorgaan door het coronavirus. In de plaats lanceert de stad een Sint-Maartenzoektocht. Kinderen kunnen in een speurtocht door het stadscentrum op zoek gaan naar 20 vermiste pieten.

De zoektocht is gebaseerd op het prentenboek ‘Sint-Maarten gaat naar Sjinka Poenka’ van Kathleen Amant. In het boek mist de Sint 20 Pieten. De kinderen kunnen, met hun gezin of klas, de Sint helpen bij de zoektocht naar de 20 vermiste Pieten die in de Aalsterse binnenstad verstopt zitten. Ze vertrekken telkens vanaf het Toeristisch Infokantoor Visit Aalst op de Hopmarkt 51. Tijdens deze zoektocht kunnen de kinderen leren hoe ze op daken moeten lopen, ontdekken hoe echte Pieten eten en slapen en zelfs een goede daad stellen.

Op 10 november geeft de Aalsterse band ‘Tot Morgen’ bovendien een concert via lifestream. Wie wil meezingen, kan de nummers alvast inoefenen. Die zijn terug te vinden op een cd die vanaf 5 november zal te koop aangeboden worden in het infokantoor van Visit Aalst.

“Met de zoektocht en de bijhorende cd biedt de Stad Aalst de kinderen ook in deze moeilijke tijden een leuke Sint-Maarten. Dankzij de eigen Aalsterse cd met echte Sint-Maartenliedjes moeten de Aalsterse kinderoortjes niet meer gefolterd worden met liedjes die over Sint-Nikolaas gaan”, zegt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Erfgoed.

De Stad koppelt drie wedstrijden aan de speurtocht:

1. Haal bij Visit Aalst je kleurplaat op. Kleur die in, deponeer ze in de hemelbus op de Grote Markt en maak kans op een gesigneerd exemplaar van het boek van Kathleen Amant.

2. Maak tijdens je speurtocht een selfie in het unieke decor van de Sint-Martinuskerk, post hem op Facebook of Intagram met de vermelding @stedelijkmuseumaalst en maak kans op een gesigneerde poster.

3. Ben je met de klas op pad? Laat je gegevens dan achter in de grabbelton van Visit Aalst. Wie weet wint jouw school dan wel een live-optreden van Tot Morgen!

De afstand van deze zoektocht bedraagt 1.5 km en loopt volledig door de autoluwe binnenstad van Aalst. De zoektocht is op maat van kleuters en kinderen uit de eerste graad van het lager onderwijs. De zoektocht loopt nog tot en met 22 november.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...