Tent als tijdelijke spoeddienst in ASZ voor coronapatiënten

Het ASZ gaat coronapatiënten opvangen in een tent. Die tent zal fungeren als tijdelijke spoeddienst, omdat de spoedafdeling in het ziekenhuis wordt gerenoveerd.

De spoeddienst in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis wordt gerenoveerd. Die afdeling wordt tijdelijk ondergebracht in de linkse K-vleugel van het ziekenhuis. Om de spreiding tusen covid- en niet-covidpatiënten te garanderen, wordt de dienst uitgebreid met een tent.

“In de grote, stevige tent is ruimte voor twee verpleegposten, één testlokaal en 18 patiënten in aparte boxen”, aldus dr. Vergote, diensthoofd Spoed Aalst. “De tent zal volgende week klaar staan, daarna wordt ze ingericht met het nodige materiaal en vanaf 13 november zal ze volledig operationeel zijn en in gebruik genomen worden.”

Patiënten die komen voor Spoed, zullen zich vanaf 13 november mogen aanmelden op de nieuwe locatie, links van de hoofdingang.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...