Splinternieuwe dienst Intensieve Zorg in ASZ Aalst

Het ASZ Aalst neemt een splinternieuwe dienst Intensieve Zorg in gebruik. Een nieuwe afdeling met achttien ruime eenpersoonskamers, voorzien van alle nieuwe technische en medische snufjes.

De dienst Intensieve Zorg is de meest kritieke in het hele ziekenhuis, en net daarom is het belangrijk om de patiënten een optimaal comfort te garanderen.

“Het resultaat van de vernieuwingen moet zowel het psychische als het fysieke welzijn van de patiënt bevorderen. De hele omgeving is erop gericht om de nodige rustgevende elementen in te bouwen en de beleving van de patiënt te optimaliseren, maar tegelijk zijn of haar comfort en veiligheid te garanderen. Fotoprints, natuurlijke lichtinval, frisse lucht en een rustgevend geluidskader komen op de eerste plaats. Ook over kleurgebruik, vormgeving, materiaalkeuze, ruimtegebruik, dag- en nachtritme, privacy en visuele nabijheid van de zorgverleners is nagedacht”, aldus het ziekenhuis.

Dr. Bart Nonneman, medisch diensthoofd Intensieve Zorg legt uit: “Met deze investering willen we onze patiënten meer comfort en hoogkwalitatieve zorg bieden. Onze doelstelling om innovatieve gezondheidszorg te bieden, zorgt ervoor dat we als ambitieus ziekenhuis ook op vlak van infrastructuur de lat hoog leggen.”

Er werd ook een nieuwe wachtruimte gecreëerd en de afdeling is voorzien van de nieuwste hoogtechnologische apparaten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...