Vanavond draait Telefacts NU mee op Covid-afdeling ASZ Aalst

De Covid-afdeling van het ASZ Aalst is vanavond te zien op Telefacts NU. In een reportage draait Telefacts 24 uur lang mee met het ziekenhuispersoneel in de frontlinie van de coronacrisis. Telefacts start vanavond om 21u50.

De druk in de ziekenhuizen wordt opnieuw groter door de opmars van het coronavirus. Het aantal bedden in het ASZ werd vorige week opgeschaald nadat de maximumcapaciteit was bereikt. Telefacts NU draait vanavond 24 uur lang mee op de Covid-afdeling van het ASZ in Aalst en de Europa Ziekenhuizen in Brussel.

Het personeel staat voor de tweede keer in de frontlinie tegen het coronavirus. De reportage van vanavond zal de drukte op de verschillende diensten in beeld brengen. “Vooral op de dienst Intensieve Zorgen is er in deze periode veel meer zorg nodig dan anders. Normaal gezien is er één verpleegkundige die voor twee tot drie patiënten zorgt. Nu is het omgekeerd: twee tot drie zorgverleners voor één patiënt. Hier liggen de zieksten der zieken. Zij en hun familie leven in angst want iedereen die hier ligt, weet wat hier kan gebeuren”, zegt Bart Nonneman, diensthoofd Intensieve Zorgen van het ASZ Aalst.

Telefacts NU is vanavond te zien op VTM en start om 21u50.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...