“Aalst verdient eigen vaccinatiecentrum”

Als alles goed gaat starten vanaf januari de vaccinaties tegen het coronavirus in ons land. Waar we heen moeten gaan om een spuitje te krijgen weten we nog niet, maar als het van de burgemeester afhangt moet dat mogelijk zijn in Aalst.

“Aalst verdient een eigen vaccinatiecentrum”, dat zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Deze week buigt de veiligheidscel zich over deze kwestie om te bekijken welke faciliteiten en gebouwen in aanmerking komen voor het inrichten van een eigen vaccinatiecentrum.”

De burgemeester wil zijn inwoners meer perspectief bieden, want hij vindt de federale vaccinatiestrategie voorlopig niet ambitieus genoeg. “In het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland en Frankrijk, heeft men de ambitie om de ganse bevolking tegen de zomervakantie gevaccineerd te krijgen. Zo kunnen de mensen opnieuw een normaal leven tegemoet zien. In België zal dat in het beste geval maar de helft van de bevolking zijn. Dat is echt te weinig, en het is absoluut nodig dat men de ambitie en strategie hieromtrent bijstelt”, aldus D’Haese.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...