Aalsterse artiesten willen behoud van De Brug als cultuur -en feestzaal

Een groep Aalsterse artiesten hebben een open brief geschreven aan het adres van schepen Smeyers en De Rdder (N-VA). Het stadsbestuur wil De Brug weer omvormen tot een inloopcentrum om eenzaamheid, depressiviteit en verslavingen aan te pakken. De artiesten hopen dat de cultuur -en feestzaal behouden blijft.

In Ontmoetingscentrum De Brug kunnen mensen die kampen met drugs -en alcoholverslavingen, eenzaamheid en depressiviteit binnenkort terecht om hun problemen aan te pakken. De Brug wordt opnieuw een ontmoetingscentrum om mensen er bovenop te helpen en aan het werk te zetten.

Maar dat is niet echt naar de zin van muzikanten en zangers. Tot voor kort werd de Daenszaal in De Brug gebruikt als feestzaal. In de toekomst hopen ze dat ze er nog meer optredens kunnen geven.

“Wij roepen met veel aandrang het stadsbestuur op om deze zaal te behouden als cultuur-, feestzaal en unieke plaats in Aalst waar mensen van rechteroever en van daarbuiten mekaar kunnen ontmoeten en prachtige momenten van samenzijn te beleven”, aldus een groep van een 30-tal Aalsterse muzikanten, waaronder The Voice Senior finalist John Woolley.

De artiesten willen de troeven van de Daenszaal benutten, want die kan voor verbinding zorgen tussen de buurtbewoners.

“De Daenszaal, die toegankelijk is voor 300 personen, is degelijk uitgerust met licht- en klankinstallatie en is ook voldoende geïsoleerd om geen hinder te vormen voor de buurt.De optie om ook de keuken te huren samen met de zaal, is uniek in Aalst.”

“Wij steunen ook de eisen van het actiecomité “Respecteer Rechteroever” om de essentiële en initiële bedoeling van het Ontmoetingscentrum De Brug te behouden met onder andere de mogelijkheid om lokalen te huren voor allerhande (buurt-) activiteiten zodat dit het samenleven in diversiteit op rechteroever ten goede komt.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...