Tien textielcontainers weggehaald om illegale inzameling tegen te gaan

Deze week werden er door ILvA en de stad tien illegale textielcontainers weggehaald. Die containers staan er illegaal omdat afvalintercommunale IlvA sinds maart een nieuwe regelgeving hanteert. Enkel de textielcontainers met een ILvA-sticker mogen blijven staan.

Begin dit jaar schreef de afvalintercommunale een nieuwe concessie uit voor het inzamelen van textiel, waardoor kledij enkel mag ingezameld worden door De Kringwinkel Stroom en het Vlaams Inzamelcentrum Textiel. De afgelopen jaren verschenen er steeds meer containers van verschillende organisaties zoals vzw Mensen Hulp. Maar ILvA wilde de strijd aangaan met de wildgroei, om zo ook de problematiek rond sluikstorten aan te pakken. 

De nieuwe regelgeving ging in vanaf 1 maart, maar de illegale containers bleven nog maanden staan. Nu zijn er tien van die containers weggehaald. “Het organiseren van de textielinzameling via een welomlijnde concessie werpt zijn vruchten af. De wildgroei wordt aangepakt en er wordt kort op de bal gespeeld bij sluikstorten. Het is nu voor iedereen duidelijk wie textiel mag inzamelen en wie niet”, zegt een tevreden ILvA-voorzitter Bart Van den Neste.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...