Vader en zoon lanceren online platform om bomen te planten

Walter en Nicholas Van Den Broeck, vader en zoon uit Baardegem, hebben een online platform opgericht om bossen aan te leggen. Met Bwoods willen ze iedereen aansporen om te investeren in een groene toekomst.

Met Bwoods zamelen Walter en Nicholas uit Baardegem geld in om bomen te planten. Ze gaan met elke donatie aan de slag met als doel zoveel mogelijk bomen te planten. “We weten al langer dat het niet goed gaat met het aantal bomen en bossen in ons land. Daar willen wij iets aan doen. Na lange discussies aan tafel hebben we besloten om in actie te schieten en Bwoods uit de grond te stampen”, zegt Walter. 

Op het platform dat de twee IT’ers hebben opgericht, kan men een bedrag doneren. De bomen zelf, die worden door Nicholas en Walter geplant. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen aan een groenere toekomst. Crowd Foresting, zo noemen Walter en Nicholas het. “Met één euro kunnen we al een boom planten. Elke donatie wordt ingezet voor het aanplanten van nieuwe bomen. Als elk Vlaams gezin één boom plant, zijn we 2,6 miljoen bomen rijker”, klinkt het enthousiast.Bedrijfsbos

Je kan Nicholas en Walter ook helpen door zelf een stukje grond aan te bieden. “Wie zelf een project heeft waar hij of zij aan wil werken of wie een stuk grond of een tuin heeft waar we bomen mogen planten, mag dat zeker laten weten. We willen ook samenwerken met ondernemingen om bijvoorbeeld een eigen bedrijfsbos aan te leggen”, zegt Nicholas. “Of het nu gaat over een uitbreiding van een bestaand bos of het aanplanten van een nieuw bos, groot of klein. Wij geloven dat elk nieuw bos een mooie meerwaarde biedt. Een investering in niet enkel onze eigen toekomst maar ook die van volgende generaties.”

De twee hebben er dus het volste vertrouwen in en willen met dit avontuur voor een bosrijke toekomst zorgen. “Echt elke boom telt. Rij je elk jaar 10.000 km met je Golf, dan zijn er 6 bomen nodig om deze kilometers te compenseren”, aldus Walter en Nicholas. Wil je vader en zoon helpen met het planten van bomen? Ga dan naar www.bwoods.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...