Nieuwe huisdierstickers verkrijgbaar in Aalst

Schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA) heeft bij een bezoek aan het dierenasiel de eerste huisdierstickers 2.0 op Aalsters grondgebied overhandigd. De huisdiersticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat brandweer of andere hulpdiensten in het geval van brand ook huisdieren kunnen redden.

De huisdiersticker is een initiatief van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. “Dieren maken deel uit van het gezin, waardoor een verlies zeer zwaar aankomt. Door het aanbrengen van een huisdiersticker kan zowel dieren- als mensenleed vermeden worden”, zegt De Meerleer. In Aalst werden op zowat twee jaar meer dan 2000 huisdierstickers verdeeld.

De stickers krijgen nu een nieuwe look en een betere kwaliteit. “Ik weet hoe gehecht onze inwoners zijn aan hun huisdieren. Een huisdiersticker is een zeer efficiënte en effectieve manier om de brandweer te informeren over het aantal en type dieren in de woning. Als dierenliefhebber wil ik dus een warme oproep doen aan alle baasjes om deze sticker op een zichtbare plaats te plakken”.
De stickers zijn verkrijgbaar in het Administratief Centrum en in meerdere verdeelpunten, zoals het dierenasiel Sint-Hubertus.

Alle info over de huisdiersticker en de verdeelpunten is terug te vinden op www.aalst.be/dierenwelzijn/huisdierstickers-jouw-hulp-bij-brand

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...