Alweer vechtpartij aan station: acht aanhoudingen

De politie van Aalst heeft acht jongeren aangehouden na een vechtpartij aan het station. Bendes uit Aalst, Ninove, Denderleeuw en Lede waren er slaags geraakt en de politie kwam massaal ter plaatse.

Ook vorige week dinsdagavond kwam het tot een vechtpartij aan het station in Aalst. Toen voerde de politie maar liefst 27 bestuurlijke aanhoudingen in. Zondagavond was het opnieuw zover.

“Een 20-tal amokmakers uit Denderleeuw, Ninove, Lede en Aalst waren onderling slaags geraakt. De lokale politie snelde meteen met verschillende ploegen en politiehonden ter plaatse en greep kordaat in. Als de politie aankwam hebben de twee bendes zich immers gericht tot de politie en zochten ze regelrecht de confrontatie op. De inzet van de politiehonden en gebruik van pepperspray – hetwelk in casu noodzakelijk en proportioneel was – maakte het mogelijk dat 8 aanhoudingen konden worden verricht. Aan dergelijk schorriemorrie zullen wij blijven duidelijk maken dat geweld en vechtpartijen in Aalst niet worden getolereerd”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...