Glasramen uit afgebroken wzc Sint-Job krijgen nieuwe bestemming

In de tuin van het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Job staat sinds kort een opvallende constructie, volledig uit glasramen. Die werden gerestaureerd uit het oude afgebroken rusthuis.

Toen het oude wzc Sint-Job twee jaar geleden werd afgebroken, startte de Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon (VVAK) een actie op voor het behoud van zestien glasramen. “De unieke glasramen werden in 1966 ontworpen door wijlen Aalsters glazenier Theo Meersman. Dankzij schepenen van Erfgoed Karim Van Overmeire en van Sociale Zaken Sarah Smeyers  (N-VA), werden deze kleurrijke glasramen bewaard”, aldus de VVAK, die opgetogen is over de nieuwe bestemming van het Aalsters erfgoed.

Eerst was het de bedoeling om ze in de hal van het nieuwe wzc Sint-Job te zetten, maar nu hebben ze een mooie plaats gekregen in de tuin. “Zo kunnen niet enkel bezoekers, maar ook fietsers en wandelaars meegenieten van de prachtige kleuren.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...