Eerste negentigplussers gevaccineerd in Denderdal

In  vaccinatiecentrum Denderdal kwamen dinsdag 85-plussers en zelfs enkele honderdjarigen hun eerste prik halen. “Eén man is vertrokken toen hij hoorde welk vaccin hij zou krijgen maar al bij al merken we niet veel ongerustheid na het nieuws over AstraZeneca”, zegt centrumverantwoordelijke Maarten Van Vaerenbergh.

Nu alle zorgverleners hun eerste prikje hebben gekregen, kan de vaccinatie van de brede bevolking van start gaan. Eerst is het aan de oudste inwoners van Aalst, Erpe-Mere, Lede, Haaltert en Denderleeuw. “Ik heb er bijna niets van gevoeld”, zegt de 97-jarige Cesar De Backer. Ook  Madeleine Staelens (94) uit Moorsel verliet de sporthal met een brede glimlach onder het masker. “Binnenkort kunnen mijn kinderen en kleinkinderen weer op bezoek komen, daar kijk ik naar uit.”

Sporthal Denderdal draait  op volle toeren en de organisatie wordt extra op de proef gesteld. Zo worden er meer medewerkers ingeschakeld om  mensen met een rolstoel van en naar de parking te brengen. “Ik ben verwonderd. Alles verloopt heel vlot. We worden goed ingelicht en begeleid”, zegt Cesar.

Zo goed als alle mensen kregen dinsdag AstraZeneca. Van de commotie over dat vaccin trekken de meeste bejaarden zich niet veel aan. “Ik heb dat gehoord in het nieuws, maar een prikje is een prikje”, zegt Hostencia. “Als de virologen en de regering zeggen dat het geen kwaad kan, dan geloven we dat”, vult zoon Guido aan. Uitzonderingen

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...