Man loopt corona op in OLV-ziekenhuis door besmette kamergenoot

In het OLV-ziekenhuis in Aalst is een bejaarde man vorige week besmet geraakt met corona. Hij liep het virus op door een besmette kamergenoot, die pas na enkele uren naar de Covid-afdeling werd overgebracht. Dat zegt de zoon van de patiënt, die een procedure is opgestart bij de ombudsdienst. Het ziekenhuis toont begrip, maar zegt dat de maatregelen en protocollen correct werden opgevolgd. 

De 82-jarige man werd vorige week, zonder corona, opgenomen via de spoedafdeling. Na enkele dagen krijgt hij  een nieuwe kamergenoot. “Amper twee uur later wordt die patiënt plots weggehaald door verplegers, volledig ingepakt met beschermkledij. Hij blijkt positief te hebben getest op corona”, zegt de zoon van de man, die liever anoniem wil blijven. 

De bejaarde man moet in quarantaine, legt een negatieve coronatest af en mag naar huis. “Maar bij zijn tweede test, blijkt hij positief.” Intussen is ook de vrouw van de man besmet. “Mijn ouders doen er al een jaar alles aan om het virus buiten te houden, maar dan raken ze besmet op een plaats waar je het allesbehalve verwacht. Dat is de grootste frustratie.”

De man raakte besmet omdat zijn kamergenoot pas na enkele uren werd overgebracht naar de Covid-afdeling. “Het is ongelofelijk dat positief geteste patiënten zomaar worden gemengd met negatieve. Waarom wordt die besmette patiënt naast mijn vader gelegd als er nog geen absolute zekerheid was over het testresultaat?”, vraagt de zoon van de bejaarde man zich af. “Van het personeel kreeg mijn vader te horen dat zoiets wel vaker gebeurt.”

In een reactie toont het ziekenhuis begrip voor de familie, er wordt een gesprek met de arts via de ombudsdienst aanbevolen. Dat gaat de familie ook doen. “We willen vooral de onveilige situatie aankaarten, zodat zoiets in de toekomst kan vermeden worden.” Met de man gaat het voorlopig gelukkig relatief goed, ondanks zijn besmetting.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...