Zaak rond loslopend varkentje opgelost: dier weer veilig bij eigenaars

Een loslopend varkentje dat al een week vrij rondliep in het centrum van Hofstade, is gevangen. Het diertje was ontsnapt bij een gezin in de buurt.

De bewoners van het woonwagenpark aan de fietssnelweg zagen het varken al een week rondwandelen in de buurt. Het liep er op straat, tussen de woonwagens en in de tuin van internaat ’t Kasteeltje. Het dier was ontsnapt bij een gezin uit de buurt.

De bewoners van het woonwagenpark hadden al enkele pogingen ondernomen om het varken tegen te houden, maar het beest liet zich niet zo gemakkelijk vangen. “Donderdagavond is de politie langs geweest samen met de dierenbescherming. Zij zijn er wel in geslaagd om het varken te vangen”, zegt één van de bewoners van het woonwagenpark.

“Het beest was hier al een hele week op wandel, maar we hebben er geen last van gehad, hoor.” Het diertje kreeg zelfs eten van de buurtbewoners, die stilaan wel wat bezorgd werden over de eigenaars. “Maar we zijn nu gerust, want het varkentje zit weer in de tuin waar het thuishoort. Bij een gezin hier uit de buurt. De zaak is opgelost.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...