Aalsterse sportclub zet veelzijdig bewegen in the spo(r)tlight!

Kinderen opvoeden tot fitte veerkrachtige personen met een positief zelfbeeld. Dat is teamwork. Niet alleen voor de mama’s en papa’s. Ook scholen, sportclubs, verenigingen… en politici spelen een rol van betekenis. Dana Boonen en Céline Fromholz van PIT STOP Sport Academy houden daarom 18 april een online pleidooi voor veelzijdig bewegen. 

Kinderen en bewegen. Vroeger een evidentie. Vandaag een onderwerp dat veel vragen oproept. Hoe kan je kinderen motiveren om een scherm in te ruilen voor een boom om in te klauteren? Welke sport past bij mijn kind? Hoe kan sport een springplank zijn naar succeservaringen in het leven? Gaat veelzijdig bewegen hand in hand met sporttechnisch specialiseren? Hoe zorgen we samen voor een duurzame sportvorming en een langdurige actieve levensstijl?

Dana Boonen en Céline Fromholz van PIT STOP Sport Academy menen het antwoord te kennen op deze en vele andere vragen. “Een antwoord, niet hét”, zegt Dana bescheiden. “Maar wel een antwoord met een duidelijke visie.” Deze visie kreeg mee vorm door de internationale topsportervaringen van beide dames, net als door hun academische achtergrond, partnerships met experten op vlak van sport, coaching en leiderschap en… hun eigen jonge kinderen. “Buiten het feit dat kinderen actief spelen (en dus eigenlijk bewegen/sporten) fijn vinden, is sporter worden een leerproces”, gaat Dana verder. “Vanuit zijn potentieel ontdekt ieder kind stap voor stap zijn eigen talenten en interesses. Niet elk kind zal of hoeft daarvoor in de premier league te spelen. Wat wij willen nastreven is dat het zich kampioen kan voelen in zijn of haar leven.”

“Ieder kind heeft het talent om zo’n levenskampioen te worden”, vult Céline aan. “Nu nog een bredere kijk op (sport)ontwikkeling. Duurzame samenwerkingen en professionalisering met het kind als centrale factor, zijn noodzakelijk voor de toekomst. En daar willen we het vooral over hebben tijdens onze gratis online inspiratiesessie. Geen saaie theorie of terechtwijzende vingertjes, maar eerder praktische bouwstenen die je kan aanreiken zodat een kind zijn of haar rugzakje kan vullen met beweegplezier en succeservaringen.” De online sessie is te volgen op www.sport-pitstop.be/inspiratieavond.html

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...