Vredesprijs gaat naar student Hannes en verpleegster Ilse

Ilse De Wolf, verpleegster, en Hannes D’Hauwers, student lichamelijke opvoeding, mogen de Vredesprijs van het Vredeshuis in ontvangst nemen. ” Zij staan symbool voor iedereen die ver van de schijnwerpers elke werkdag opnieuw met toewijding zorg draagt voor het ‘mens-zijn in coronatijden’”, licht het comité Werken aan de Vrede toe.

“Met deze eerbetuiging willen we alle zorgverleners een hart onder de riem steken. We kunnen hun tomeloze inzet niet genoeg waarderen, zeker nu voor de derde keer in een jaar tijd het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen en ze opnieuw het water tot aan de lippen zien stijgen”, zegt Stefaan Van den Abbeele (Vredeshuis Aalst).

Vorig jaar deze tijd ging Ilse De Wolf spontaan meedraaien op de spoeddienst van het OLV-ziekenhuis. Ze verkoos haar paasvakantie te spenderen aan het helpen opvangen van de eerste overrompeling door coronapatiënten. Ook de maanden daarop sprong ze bij als de nood hoog was. “Vóór ik docente verpleegkunde in het SAI werd, werkte ik 15 jaar lang op de spoeddienst. Nu ik weer in de bres sprong, realiseerde ik mij dat mijn hart toch vooral in de actie en in de verpleging zelf ligt”. Vandaar ook dat zij na 10 jaar lesgeven het onderwijs verlaten heeft en sinds 1 februari opnieuw op de spoeddienst werkt.

Hannes D’Hauwers liep tijdens de eerste coronacrisis stage in het revalidatiecentrum van het OLV-ziekenhuis en zorgde voor de sportieve begeleiding van een groepje kankerpatiënten tijdens hun behandeling. Ondanks het feit dat zijn stageperiode doorkruist werd door de eerste lockdown, voelde hij zich zowaar geroepen om de groep in beweging te brengen en te houden.

“Hij stelde spontaan en volkomen belangeloos voor om online fitness-lessen te geven omdat voldoende bewegen bevorderend is voor ons herstel. Vanuit de garage van zijn mama maakte hij opnames die wij live konden meedoen via Zoom, en die we nu achteraf nog steeds kunnen bekijken via Youtube”, zegt Inge De Vriendt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...