Nieuwe kans voor studenten: opnieuw studieplekken tijdens tweede zit

Het aanbieden van studieplekken door de Stad Aalst kent al een tijdje veel succes. Daarom zal dit ook aangeboden worden voor studenten die minder geluk hadden tijdens hun eerste zittijd en in augustus en september op zoek zijn naar een studieplek.

Vanaf 16 augustus tot en met 14 september zullen tussen 8u. en 20u. in het Onthaalcomplex opnieuw 40 studieplekken aangeboden worden. “In het verleden boden we studenten plaatsen in onder andere Utopia”, legt schepen Karim Van Overmeire (N-VA) uit. “Corona maakt dit momenteel moeilijk, maar we wouden onze blokkende studenten niet in de kou laten staan.”

Afgelopen voorjaar werd een door Jong N-VA voorgesteld systeem van toezicht door vrijwilligers getest. “Dit systeem werd positief geëvalueerd. Daarom besloten we deze werkwijze ook tijdens de zomerperiode toe te passen. In samenwerking met Vonk werden studenten gezocht die zich hiervoor wilden engageren.”

De supervisie en het opstellen van afspraken blijven in handen van de betrokken stadsdiensten. De nodige maatregelen worden getroffen om aanbevolen afstand tussen personen, een goede hygiëne en een ordelijk verloop te garanderen. 

De studieplekken moeten vooraf gereserveerd worden via het ticketsysteem van CC De Werf.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...