Studenten zorgen zelf voor nog meer studieplekken in blokperiode

De Stad Aalst zal tijdens de volgende blokperiode opnieuw 40 coronaveilige studieplekken aanbieden in het Onthaalcomplex. Er komt ook een proefproject buiten de blokperiode.

“We zijn blij dat de Stad Aalst studenten opnieuw de kans biedt om van 17 mei tot en met 26 juni een studieplek te reserveren”, zeggen Matteo Cillo en Simon Vyverman van Jong N-VA Aalst. “We vroegen schepen Karim Van Overmeire (N-VA) echter om de mogelijkheid om ook buiten de blokperiode studeerruimtes te voorzien.”

“We hebben als stadsbestuur de beslissing genomen om van 7 april tot en met 15 mei 10 studieplekken te voorzien op woensdagnamiddagen en zaterdagen, om zo aan deze vraag tegemoet te komen”, vult Karim Van Overmeire aan. De studieplekken kunnen zoals in het verleden gereserveerd worden via het ticketsysteem van CC De Werf. “Wat wel nieuw is, is het zelfregulerend systeem van toezicht”, gaat schepen Van Overmeire verder.

“Studenten kunnen zich hiervoor opgeven als vrijwilliger. De studenten staan in principe zelf in voor het toezicht. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van samenwerken zal slagen. Medewerkers van de Stad zijn natuurlijk beschikbaar, mocht er zich een probleem stellen”, aldus de schepen. De studenten hebben er vertrouwen in. “Hopelijk wordt ook dit proefproject een succes; wij zullen in elk geval ons steentje bijdragen”, besluit Bailey De Bruyne secretaris van Jong N-VA Aalst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...