Enorme regenbui zet straten in Aalst blank

Zondagmiddag werd Aalst opgeschrikt door een hevige regenbui. Op korte tijd kwamen er ongewoon veel liters water naar beneden. De rioleringen raakten overstelpt, waardoor straten blank kwamen te staan.

Een enorme regenbui trok over ons land, maar vooral in Aalst sloeg die genadeloos toe. Er viel 75 millimeter regen in en rond de stad.

Dat zorgde voor veel ondergelopen kelders en straten die volledig onder water stonden. “Onze hulpverleningszone kreeg op iets meer dan een uur tijd 400 oproepen binnen”, aldus Wim Van Biesen van brandweer Zuid-Oost.

In de ring rond Aalst was een tijdlang geen doorkomen aan. Het water stroomde van het viaduct naar de Boudewijnlaan, waardoor die wel op een beek leek. De schade bij de bewoners was enorm. Vooral ondergelopen kelders, maar het water stroomde bij sommige ook tot in de woonkamer.

In Nieuwerkerken kwam een wagen vast te zitten onder de spoorwegbrug, in de Hoezestraat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...