Wellicht geen Prins Carnavalverkiezing in Florahallen

De kans dat de Aalsterse Prins Carnavalverkiezing volgend jaar in de Florahallen zal plaatsvinden, lijkt bijzonder klein. Het gebouw op de Albrechtlaan zou dan toch dit najaar worden afgebroken. De stad moet nu op zoek naar een nieuwe locatie.

De afbraak van de bouwvallige Florahallen ligt al jarenlang op tafel. Telkens wordt die uitgesteld om in januari toch nog één editie van de prinsenverkiezing te kunnen organiseren. Vier jaar geleden werd bijvoorbeeld 2019 aangekondigd als datum voor de sloop, maar de evenementenhal staat nog altijd overeind. Al zou daar nu toch verandering in komen.

“Alles is klaar om de Florahllen te slopen”, zegt Patrick Van de Meersche, evenementenorganisator van Lavera Events. “De energievoorzieningen zijn weggenomen. Sinds de laatste prinsenverkiezing en de bijhorende prijsuitreiking zijn de Florahallen niet meer betreden.”

“Ik sta nog in goed contact met de eigenaars van de Flora, en die zeiden me dat er enkele dagen geleden nog een koepel van het dak was verdwenen. Door de hevige regenval stond de Flora onder water”, aldus nog Van de Meersche.

De Florahallen zouden in oktober of november gesloopt worden. Om de prinsenverkiezing in het voorjaar van 2022 te organiseren, moet de stad dus op zoek gaan naar een nieuwe locatie. De afbraak werd jaren uitgesteld omdat de stad wilde wachten op de bouw van een nieuwe evenementenhal op de Tragelsite, maar de realisatie van het Tragel Noord-project werd al enkele keren uitgesteld.

“Ik denk dat een grote tent de enige mogelijke oplossing is”, zegt de evenementenorganisator. “Op parking Keizershallen bijvoorbeeld, of waarom niet op de site van de afgebroken Flora?” De stad bekijkt momenteel verschillende opties. Een locatie buiten de stadsgrenzen lijkt minder waarschijnlijk. De Oktoberhallen in Wieze bijvoorbeeld zijn helemaal volgeboekt.

“Of waarom niet de Bellekouter in buurgemeente Affligem, maar gaan die de Aalsterse carnavalist met open armen ontvangen? De opkuis na de prinsenverkiezing is elk jaar heel groot.”

Niet alleen de prinsenverkiezing, ook de prijsuitreiking op carnavalsmaandag vindt meestal in de Flora plaats. “Dat kan perfect op de Grote Markt, de carnavalist is daar dan toch al”, besluit Patrick Van de Meersche.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...