Nieuwe roman én dichtbundel voor “Sir” Henri

Affligemnaar Henri Van Nieuwenborgh (64) stelt zaterdagnamiddag in de feestzaal van het stadhuis van Aalst zijn nieuwe roman “Zwarte Wol” en zijn gedichtenbundel “Beroemd gezelschap” voor, meteen al het derde en vierde boek van de gepensioneerde bankier.

Van Henri Van Nieuwenborgh verschenen eerder al de romans ‘De Bankier’ en ‘Vals Glazuur’, allebei verschenen via de Nederlandse uitgeverij Mosae Libro. Beide boeken kregen trouwens telkens gesmaakte kritieken op gespecialiseerde boekenforums.

Als gewezen bankier hoeft het niet echt te verbazen dat Van Nieuwenborgh’s nieuwste roman zich afspeelt in het zwartgeldcircuit.

“Het zijn eigenlijk twee verhalen die ogenschijnlijk los van elkaar evolueren”, vertelt de auteur. “Het eerste gaat over een gepensioneerde breigoedfabrikant die met een serieuze zwarte spaarpot zit, die geparkeerd staat in Luxemburg. Daarnaast is er een Russisch maffiafiguur die vanuit Antwerpen allerlei belangen heeft in de wereld van de casino’s en de prostitutie en dus ook de nodige problemen heeft met zwart geld.”

“Een Poolse verpleegster, die de bejaarde fabrikant verzorgt, en haar vriend, die heel wat gokschulden heeft, laat beide verhalen uiteindelijk ineenlopen. Het boek heeft echter een heel verrassend plot, dat je niet ziet aankomen.”

Het nieuwe boek lag eigenlijk al een tijdje klaar om te worden uitgebracht, tot Henri het idee kreeg om tegelijk ook een dichtbundel uit te brengen.

“Toen ik aan de hogeschool studeerde schreef ik als Sir Henry regelmatig gedichten voor een studentenmagazine. Ik ben dan ook altijd een kind van mei ’68 gebleven”, vervolgt Van Nieuwenborgh.

“Een tijdje geleden vond ik die gedichten terug op zolder. Een klein aantal hebben de tand des tijds doorstaan. Nu weet ik best dat dichtbundels voor geen halve meter verkopen en dus zocht ik een manier om zo’n bundel toch populair te maken. Daarom begon ik te dichten over personen die iedereen kent: Mohamed Ali, Bill Clinton, Bob Dylan, Goedele Liedekens, Paul Jambers, Jeroen Meus, Ayrton Senna, noem maar op.”

Het werd echter geen grijze dichtbundel. De bekende cartoonist Nesten verzorgde bij een tiental bekendheden een fraaie kleurencartoon. “In één geval werkte ik zelfs andersom. Nesten belde me dat hij een prachtige cartoon had gemaakt van Jacques Brel, maar die stond niet in de lijst die ik had doorgegeven. Dus kwam het gedicht van Brel er alsnog op zijn vraag .”

De voorstelling van beide boeken heeft plaats op zaterdag 12 maart om 15 uur in de feestzaal van het stadhuis op de Grote Markt in Aalst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...