Blokken in museum, bib, buurthuis, Belfort of zelfs een kerk

De stad Aalst stelt 5 locaties ter beschikking voor studenten die zich willen voorbereiden op hun examens. Wie in alle rust wil blokken kan terecht in de bibliotheek, Stedelijk Museum ‘t Gasthuys, het belfort, ontmoetingshuis De Brug en de Sint-Annakerk.

Tijdens de examenperiode willen studenten kunnen studeren in alle stilte, maar toch samen met anderen. Ze gaan op zoek naar een locatie om samen te blokken en om te ontsnappen aan de vele verleidingen die het internet, de sociale media of hun gsm hen bieden.

  • In de blokmaanden mei, juni, december en januari gaat de hoofdbibliotheek in de Molenstraat exclusief voor studenten een uurtje vroeger open. Zij kunnen er elke weekdag komen studeren vanaf 9 tot 19 uur, op vrijdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur. Er is plaats voor een vijftigtal studenten.
  • Ook in ’t Gasthuys, Stedelijk Museum, zijn de studenten welkom. Het museum beschikt over een lange gastentafel met plaats voor 40 studenten geflankeerd door een tijdslijn met de geschiedenis van de stad en rekken vol boeken. Vanaf 7 juni kunnen studenten voortaan het ganse jaar door terecht in het museum van dinsdag tot vrijdag, telkens van 10 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Wie even wil pauzeren, kan door het museum lopen of een frisse neus halen in onze binnentuin.
  • De 2de verdieping van het belfort wordt opengesteld voor studenten elke weekdag tussen 9 en 18 uur vanaf 31 mei 2016 tot 30 juni 2016 (uitgezonderd op 17/6 van 9 tot 11u en op 29/6). Er zijn tafels en stoelen ter beschikking voor zo’n 60 studenten. Er is permanentie aanwezig en de studenten kunnen gebruik maken van gratis WiFi.
  • De Kerkfabriek Sint-Anna geeft de toelating om de kerk van Sint-Anna open te stellen voor studenten. De stad zal er een 30-tal tafels met stoelen voorzien zodat er plaats is voor een 50-tal studenten. In overleg met de kerkfabriek worden de beschikbare uren en dagen later gecommuniceerd.
  • De cafetaria van de Brug is sinds de verhuis van het sociaal restaurant veelal vrij. Een 40-tal studenten kunnen er terecht van 9 tot 18 uur op volgende data: 31 mei en 1, 3, 6, 7, 8, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 27; 28, 29 en 30 juni. Studenten kunnen tevens genieten van een voordeeltarief (5,5 EUR) in het restaurant.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...